Een vraag die we vaak te horen krijgen is: 'Wat is er precies aan de hand bij jullie?'. Omdat we uw hulp vragen is die vraag zeer begrijpelijk. We leggen het graag voor u uit.

Radio 350 zit in zwaar weer. De lokale omroep van de gemeente Rijssen-Holten heeft door een blikseminslag geen FM-zender en moet zich door het uitstellen van de fusie in RTV Reggestreek sowieso nog één jaar zelf zien te bedruipen.

FM-zender

De reden dat wij moesten stoppen via onze etherfrequentie 92.3 MHz is dat onze toemalige zendmast is verkocht en de nieuwe eigenaar deze begrijpelijk voor eigen doeleinden wil gaan gebruiken. Door de technische afdeling van Radio 350 is er een nieuwe locatie gevonden om zowel zender als mast weer te kunnen plaatsen. Deze kostenpost bedraagt €15.000,- en dat kunnen we als omroep niet opbrengen. 

Medewerkers streven ernaar om de uitzendingen via de ether te hervatten aangezien 52% van de mediaconsumenten via de ether naar de radio luistert, tegen 25% via een internetmogelijkheid. Op afstand volgen internet met een aandeel van 19% en de kabel met 11%. De digitale televisie blijkt verantwoordelijk te zijn voor 9% van het luistervolume (NLO, 2017).

Concreet heeft Radio 350 geld nodig om een zender aan te schaffen en een geschikte mast in te richten waardoor we weer breed te beluisteren zijn. Wanneer we een mast en zender hebben kunnen we ook weer zelf inkomsten generegen door commercials te verkopen. 

Image
Image

RTV Reggestreek

Doordat de gemeente Hof van Twente (Hofstreek Omroep) afgehaakt is bij de fusie blijven de omroepen komend jaar zelfstandig, omdat voor een streekomroep een uitzendbereik van 100.000 inwoners nodig is. Dat houdt in dat Radio 350 zich komend jaar zelfstandig moet weten draaiende te houden