Wie we zijn

Sinds 2002 is Radio 350 de lokale omroep voor de gemeente Rijssen-Holten. We maken 24/7 programma's die aansluiten bij de belevingswereld van onze inwoners. Daarbij richten we ons op actualiteiten, sport en culturele en kerkelijke thema's. 

We zijn te beluisteren via verschillende mogelijkheden als internet en glasvezel en hebben sinds 2013 ook een tv-kanaal. Vanzelfsprekend zijn we ook actief op social media en op Radio350.nl. 

Image
Image

Meer dan alleen radio en tv...

We zijn meer dan alleen een radiostation. Als publieke media-instelling zijn we ervoor alle inwoners in de gemeente Rijssen-Holten en staan we midden in de samenleving. Bij ons gaat dat verder dan het maken van programma's.

Met het uitzenden van de raadsvergaderingen willen we politiek dichter bij de burgers brengen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen organiseerden we bijvoorbeeld een lijsttrekkersdebat waar het publiek gratis bij aanwezig mocht zijn.

Omdat we het als lokale omroep onacceptabel vinden dat er geen sportverkiezing meer werd georganiseerd, hebben we zelf het initiatief genomen om dat te doen. Dat doen we sinds 2017 in een bomvol café Spekhorst. Onze sporters verdienen dat! 

Wat willen onze luisteraars?

Dankzij bijna vijftien jaar radio-ervaring weten wij wat onze luisteraars willen. Uit reacties blijkt dat onze sportprogramma's en culturele rublieken sterk worden gewadeerd. 

Veel inwoners zijn betrokken bij diverse sportverenigingen. We zijn dan de verbinding tussen het sportveld en de sportliefhebber. Op zaterdagmiddag houden wij hen op de hoogte van de verrichtingen van hun 'clubbie'. Wie heeft er anders dan Radio 350 nog meer aandacht voor de lagere takken van de amateursport?

Cultuur staat bij ons hoog op de agenda. In de programma's Streektaal en Plat-Zat hebben we aandacht voor het Twentse dialect en we nodigen regelmatig lokale muziekanten uit om hun muziek te promoten.

Vanwege onze orthodox protestantse bevolking vinden we kerkelijke programma's erg belangrijk. Op zondag maken we met een aantal kerken een vier uur durend programma met diverse onderdelen, waaronder een live kerkdienst. 

Image